ÖGE GEMİ SÖKÜM İTHALAT İHRACAT TİCARET ve SANAYİ A.Ş.
 
1980 yılında İstanbul'da başlayan faaliyet sürecimiz 1990'lı yıllardan itibaren Aliağa/İzmir'de bulunan şuanki adresimizde devam etmektedir.
 
Firmamızın ana faaliyet konusu; yüzebilen her türlü gemi, römorkör vb. satın almak, ithal etmek, gemi söküm alanında sökmek, iç ve dış piyasaya satmak, müteahhitlik ve mühendislik hizmetlerini sunmaktır.
 
Kuruluşumuzdan bu yana söktüğümüz önemli miktarda geminin ülke ekonomisine katkısı çok büyüktür.
 
Firmamız tek vardiya üzerinden yıllık ortalama 90 bin ton'luk metalin geri dönüşümünü sağlayacak kapasitede olup, ortalama 50 kişilik istihdam sağlamaktadır. Gemi sökümü aşamasında geminin büyüklüğüne göre bu rakam daha da artmaktadır.
 
Sökülen gemilerden çıkan makine, malzeme ve ekipmanlar ikinci el kullanılabilir ürün kapsamında tekrardan satışa sunulmaktadır. Hurda demir, sac ve muhtelif madenler ise geri dönüşüm prosesinde tekrar kullanımı sağlanarak ekolojik yapıya da büyük ölçüde katkıda bulunulmaktadır.
 
Firmamız bünyesinde çıkan tehlikesiz atıklar sıfır atık uygulaması kapsamında yönetilmektedir. Tehlikeli ve tehlikesiz atıkların takibi ve yönetimi yönetim sorumlusu  kontrolünde  yapılmaktadır. 
 
Firmamız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 30000 Gemi Söküm Yönetim Sistemi sertifikalarına sahiptir.
 
Firmamız, Yasal şartlar ve uluslararası yasal gereklilikler, yönetmelikler, IMO–ILO yönergeleri, BASEL ve HONG-KONG anlaşması ve AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği standartlarına uyumlu Gemi Geri Dönüşüm faaliyetlerinde, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliğine en üst düzeyde yer vermektedir.
 

Firmamız aynı zamanda, dünyada gemi geri dönüşüm alanında önemli bir yere sahip olan, Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm Derneği (ISRA)’nin de aktif bir üyesidir.

 
2013 yılında yayınlanan AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği kapsamında, Avrupa Birliği Gemi Geri Dönüşüm tesisleri listesi KOMİSYON BAŞVURU KARARI (AB) 2020/95 22 Ocak 2020 tarihi itibariyle şirketimiz Avrupa Birliği Gemi Geri Dönüşüm tesislerine dahil edilmiştir.
 

E- Bültene Kaydolun yeni projelerden tam zamanında haberiniz olsun.